Bietenstamppot met chorizo, appeltjes en gehaktballetjes

Recept omschrijving

Jenneke's Kitchen:Een poosje terug werd ik gevraagd om een receptje te maken voor studenten. Het budget was 10 euro voor 4 personen. Het artikel en het recept werd gepubliceerd in de studentenkrant. Superleuk!

Wat moet je doen?

Hoe maak je het?
1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
2. Kook in water met zout in 20 minuten gaar.
3. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de chorizo.
4. Snijd de ui en voeg toe aan de chorizo en bak 1 minuut mee.
5. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
6. Snijd de appel in blokjes en voeg ze met de bietjes toe aan het chorizomengsel. Bak 2 minuutjes mee.
7. Giet de aardappelen af (vang wat kookvocht op)
8. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht tot een smeuïge puree.
9. Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
10. Maak van het gehakt balletjes en bak ze ongeveer 15 minuutjes in 25 gram roomboter. Serveer ze bij het bietenstamppotje.

Wat heb je nodig?

– 1½ kg kruimige aardappel
– 75 g boter
– 150 gram chorizo van slagerij Weidenaar
– 1 ui
– 500 g gekookte bietjes
– 1 appel
– 300 gram rundergehakt (slagerij Weidenaar via AH)

  • VorigeMosterd soep met Friese droge worst
  • VolgendeEntrecote met stevige mosterdsaus