Zuurkool schotel met ananas en braadworst

Recept omschrijving

Een heerlijke zuurkoolschotel voor een winterse avond.

Wat moet je doen?

1. Niet stampen maar bouwen
2. Aardappelschijfjes in ingevette ovenschaal
3. Ananas schillen en in kleine blokjes snijden en mengen met de aardappel
4. Kookroom op smaak brengen met zout en peper en mengen met eitjes en kaas
5. Over de aardappelmix
6. Snij de braadworst in diagonale plakken en steek deze rechtop in de ovenschotel
7. Vervolgens afbakken op 150/160 graden 50 min en aan tafel

Wat heb je nodig?

– Aardappel schijven
– 3 eitjes per halve liter kookroom
– Zout en peper
– Belegen kaas
– Weidenaar braadworst
– Verse ananas

 Koken is een mix van gezond verstand en gewoon doen!

Het geheim van een goede chef zit in de voorbereiding en als catering chef kan ik dit beamen. Zeker bij dinertjes thuis met vrienden wil je je tijd besteden aan tafel en niet te lang in de keuken staan daarom is dit recept minimaal 1 dag van te voren te bereiden. Ook vind ik het leuk om de lekkere producten van Familiebedrijf Weidenaar op een ander manier te bereiden en de gasten te verrassen.

Jan Cooks 4 you

  • VorigeGroninger droge worst lolly
  • VolgendeLolly met Friese droge worst en mosterd