Wadden Entrecote

Waddenrund Entrecote

De entrecote is extra mals doordat het gerijpt wordt. Rijpen houdt in dat het vlees na slachting gedurende een aantal weken rust in de verpakking.
 Let op: hierdoor is het vlees soms wat donkerder van kleur dan u gewend bent.

Waddenrundvlees is heerlijk rundvlees uit het Waddengebied. De koeien van de melkveehouders lopen tenminste het gehele weideseizoen buiten, dat wil zeggen minimaal 120 dagen van het jaar en tenminste zes uur per dag. Koeien in de wei zijn, zoals gezegd niet alleen gezellig maar het leidt ook tot minder uitstoot van ammoniak en methaan en het levert gezonde en blije koeien op.

Het zogenaamde Waddengebied waar de koeien van het Waddenrundvlees grazen bestaat uit de Waddeneilanden en het gebied vijfentwintig kilometer landinwaarts vanuit de Waddenkust in Nederland.

Klik hier voor meer informatie over het Waddenrundvlees.

Product Informatie

 • Ingrediënten

  Rundvlees (100%)

 • Bewaartip

  Gekoeld bewaren bij een maximale temperatuur van 4 graden.

 • Bereidingswijze

  Bereid de biefstuk, steak, entrecote en ribeye als 'gewone' biefstuk, dichtschroeien aan beide kanten, vervolgens laat u het vlees 10 minuten nagaren in de oven op 80 graden. 
Haal het vlees maximaal anderhalf uur voor bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

 • Genietmoment

  Kook kort sugar snaps, wok ondertussen paddestoelen, gooi de sugar snaps hierbij en breng op smaak met een beetje peper en zout. Heerlijk bij de entrecote.

In de winkel als

Goed om te weten

Verkrijgbaar bij

Poiesz Supermarkten en regionaal bij de Albert Heijn winkels in het Noorden (grens Apeldoorn).

Product Recepten

Waddenrundvlees Entrecote met champignonkruidensaus